Ansvaret och valen ska vara dina. Inte mina.

Välkommen till min sida. Jag kommer att ta er med ut på en häftig resa genom livet och politiken. För det är just så, livet och politiken går hand i hand. Vår vardag påverkas av dagliga politiska beslut. Din framtid påverkas just här och nu. Många gånger av andra. I mitt politiska arbete vill jag ge dig mer av ansvaret, valen och politiker mindre.

Mitt politiska engagemang kommer från barnsben som dotter till en entreprenör ständigt i nya projekt. Min uppväxt har format mig. Redan från tidig ålder var en företagares vardag min verklighet. Jag hörde utmaningarna i ett land där företagare ansågs som skurkar. Det var tongångarna i vårt land på sjuttio och åttiotalen. Idag är Skatteverket en lysande stjärna efter århundradets myndighetstransformation. Staten har tagit steg åt rätt håll men mer finns att göra. För att få fler i arbete behövs förenklingar för företagande. Om företagens utmaningar kommer jag skriva.

För mig är Frihet det vackraste ordet i det svenska språket. Frihet att själv få bestämma över sitt liv är för mig grundläggande i de politiska beslut jag tar. Problemet är att de politiska beslut som fattas allt som oftast leder till att just friheten förminskas. Politisk klåfingrighet har en tendens att vinna gehör i de flesta politiska församlingar. Det ska erkännas att det finns gånger då även jag felar i frihetsbesluten men pragmatikern i mig måste också få ta sin plats. Om kluvenheten i de besluten kommer jag att skriva.

Samtidigt ska man vara medveten om att alla inte har och upplever frihet i vårt land. Att gå arbetslös eller att leva på socialbidrag ger ingen frihet. För att nu nämna några exempel. Men det är just därför som frågor om företagande och fler i arbete är så viktiga. För genom den egna inkomsten, jobbet att gå till varje morgon och tillhörigheten man upplever kommer friheten. Friheten över den egna plånboken är en av de mest fundamentala av alla friheter. Om frihet kommer jag att skriva.

Mina år som bosatt i Estland har format mig marknads, företags och skattemässigt. Min uppväxt gav mig tidigt en marknadsliberal ådra som med åren i Estland förstärkts. Estland har idag en av Europas bästa statsfinanser, en skola i världsklass, en sjukvård utan långa köer och tjugo procent i platt skatt. Om Det och så Mycket mer kommer jag att skriva.

Välkommen till min sida!

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *