Presentation

Välkommen till min sida. Jag kommer att ta er med ut på en häftig resa genom livet och politiken. För det är just så, livet och politiken går hand i hand. Vår vardag påverkas av dagliga politiska beslut. Din framtid påverkas just här och nu. Många gånger av andra. I mitt politiska arbete vill jag ge dig mer av ansvaret, valen och politiker mindre.

Jag är en 43 årig kvinna medlem i Moderaterna sedan snart 25 år. Bosatt i Skanör, Vellinge, Skåne sedan 2008. Smålänning och stolt kronobergare genom uppväxten. Jag är kommun och regionpolitiskt aktiv. Utöver det har jag det hedersamma och roliga uppdraget att leda Moderata Kvinnor i Skåne.

Ulrica Fors 2

 

Mitt politiska engagemang kommer från barnsben som dotter till en entreprenör ständigt i nya projekt. Min uppväxt har format mig. Redan från tidig ålder var en företagares vardag min verklighet. Mycket har hänt sedan sjuttiotalet kring företagande och skattesystem i vårt land men mycket kvarstår.  Sverige behöver fler företagare. Sverige behöver reella möjligheter för dessa bolag att kunna få växa och utvecklas. Om det kommer jag att skriva.

2003 valde jag att lämna Växjö och politiken för flytt till familjens industriföretag i Estland. Ett steg jag aldrig ångrat. Jag kom att spendera sex år som bosatt i Estland och många år därefter pendlandes på ett flygplan fram och tillbaka över Östersjön. I ett land mer marknadsliberalt än något annat. Arbetet i familjeföretaget innebar att ta steget in i en manlig värld. Vårt företag tillverkar skogs, jordbruks och entreprenadmaskiner. 2003 ett bolag på väg fram. Idag 13 år senare marknadsledare i Europa. Om Estland och företagande kommer jag att skriva.

2008 gav mannen i mitt liv, via sitt frieri, en anledning att flytta åter till Sverige och då närmare bestämt Skanör i Vellinge kommun där jag bor sedan dess. 2011 fick min man leukemi och efter 1 ½ års tuff kamp gick han bort i januari 2013. Som alla livsomvälvande händelser har det kommit att påverka mig som människa men också som politiker. Om medmänsklighet och om att ta sig igenom utmaningar större än de flesta av oss vill mötas av kommer jag att skriva.

För mig är Frihet det vackraste ordet i det svenska språket. Frihet att själv få bestämma över sitt liv är för mig grundläggande i de politiska beslut jag tar. Politisk klåfingrighet har en tendens att vinna gehör i de flesta politiska församlingar. Det ska erkännas att det finns gånger då även jag felar i frihetsbesluten men pragmatikern i mig måste också få ta sin plats. Om frihet kommer jag att skriva.

Då politiken idag formar det mesta i livet finns det ingen fråga för liten eller för stor att intressera sig för. I den här bloggen kommer du att kunna möta frågeställningar av skiftande karaktär. Inrikes och utrikesnyheter i en blandad kompott. Men framförallt kommer du att få lära känna mig. Se Sverige, Europa och världen genom mina ögon. Inte för att ge dig en bestämd åsikt utan för att ge dig möjligheten att skapa dig en egen.

Välkommen till min sida!

Jag vill uppmärksamma dig som läsare på att det jag skriver under denna blogg är mina tankar och funderingar. Inte att kopplas samman varken med Moderata Kvinnor i Skåne eller Vellinge.