”Det var ett hatbrott”

Så stod det på tv skärmen framför mig under träningen i förmiddags. Det var polisen som med anledning av morden i Trollhättan hade presskonferens. Det som man igår hoppades inte var sant visade sig vara just det.

Där på löpbandet gick genast mina tankar till de inlägg jag haft det sista året, manades folk till besinning och eftertanke, kring det skrivna ordet. Inte bara i fråga om integration utan även mycket annat. Samhällsklimatet har förändrats. Numera tycks det inte bara okej att attackera oss politiker. Nu tycks var och en som står upp och säger ifrån, oavsett sida, kunna bli allmänt villebråd.

Väl hemma från träningen kände jag behovet av att få skriva ner alla tankar. Där och då såg jag Sofia Nerbrands ord i bilden nedan. Med det insåg jag att hon, hade summerat, det jag tänkt att säga, med två meningar, när det förmodligen hade tagit mig många fler rader än så.

Respekt

 

 

 

Bilden är inlagd med Sofia Nerbrands godkännande.

Till syvende och sist bär vi alla ett ansvar. Det börjar med oss själva. Gör mot andra vad du önskar att människor skulle göra mot dig. Svårare än så är det inte.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *